• Relaxerende lichaamsmassage

    De relaxerende massage is dé klassieker onder de massages. Ook al besteden wij als masseur aandacht aan het volledige lichaam, toch gaan wij daarbij op zoek naar de zones waar de meeste spanning vastzit. Meestal zijn dit de nek, de schouders en de rug. De massagebewegingen zijn rustgevend en vloeiend en worden uitgevoerd met zachte druk.

    Dit soort massage kan ook perfect gecombineerd worden met de ayurvedische gelaats-, hoofd- en nekmassage, ook wel gekend onder de naam “shiro champi”. Hierbij maken we gebruik van een olie die ook geschikt is voor het haar en de hoofdhuid. De shiro champi massage bestaat uit een combinatie van stevige en zachte massagegrepen met een verschillend ritme, waardoor een ontspannend effect op de nek-en schouderregio verkregen wordt. Ze wordt ook aangewend om stressgerelateerde klachten en verschillende soorten hoofdpijn te verminderen.

  • Drainerende beenmassage

    Veel mensen kampen met een ophoping van afvalstoffen in de benen, maar dit probleem kan zich evengoed op andere plaatsen in het lichaam manifesteren. Hierdoor ontstaat de gekende sinaasappelhuid, die vaak gespannen en pijnlijk aanvoelt. Door een drainerende massagetechniek met de juiste producten van het Spaanse merk Anesi te combineren, verkrijgt men een betere doorbloeding, worden afvalstoffen sneller afgevoerd, vermindert het pijnlijke en gespannen gevoel en wordt het volume van de benen gereduceerd.

  • Hawaïaanse massage

    Tijdens deze massage, ook wel gekend als lomi lomi, wordt het volledige lichaam gemasseerd met lange, vloeiende bewegingen, waarbij veel met de onderarmen gewerkt wordt. Om deze bewegingen - lijkend op milde oceaangolven - vlot te kunnen uitvoeren wordt er bij deze massagevorm veel (warme) olie gebruikt.

    Ook al is het belangrijkste doel van deze massage om het lichaam en de geest in balans te brengen, toch dient zij ook als bindweefselmassage. Wie zulke behandeling heeft ondergaan, voelt zich achteraf als herboren. De massage geeft nieuwe energie en heeft een stimulerend effect op de spieren, de bloedcirculatie, de organen, de huid, het zenuwstelsel en de zintuigen.

  • Zwangerschapsmassage

    Bij een zwangerschapsmassage worden de bewegingen veel zachter uitgevoerd dan bij een gewone massage. Een zwanger lichaam vraagt immers een heel andere aanpak. Toch blijven de voordelen van een massage hier dezelfde

    - het is ontspannend
    - het vermindert stress
    - het zorgt voor een betere slaap
    - het maakt je spieren soepel
    - het verbetert je doorbloeding
    - het voert afvalstoffen sneller af
    - het versterkt je weerstand

    Ook na de bevalling bevordert een massage het herstelproces. Bij borstvoeding waarbij je vaak vermoeide schouders en een stijve nek hebt, zorgt deze massage ook voor verlichting. Er wordt aangeraden om tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap geen massage te laten uitvoeren. Ook als je last hebt van een hoge bloeddruk, trombose, spataders, hartklachten of koorts tijdens de zwangerschap, kan je de massage beter uitstellen tot na de bevalling.

  • Babymassage

    Deze massage heeft allerlei voordelen voor de gezondheid en de ontwikkeling van je baby. Dankzij de zachte aanrakingen zal je kindje minder huilen of onrustig zijn, beter slapen en minder last hebben van darmkrampjes of constipatie. Daarnaast heeft het ook een gunstige invloed op de ontwikkeling van de hersenen, de lichaamsgroei, de ademhaling en het immuunsysteem. Als je baby vier weken oud is, kan er gestart worden met de massage.

    Wanneer mag je kindje niet gemasseerd worden?
    - bij huiduitslag
    - bij ziekte of koorts
    - binnen drie dagen na een vaccinatie

  • Sportmassage

    Wie veel aan sport doet, heeft vaak last van pijnlijke en gespannen spieren. Dit komt doordat afvalstoffen zich daar ophopen. Door middel van onder andere diepe knedingen wordt de doorbloeding in jouw lichaam gestimuleerd en worden die afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor verminderen de spanning en de pijn in je lichaam. Als je je daarnaast laat masseren voordat je gaat sporten, verlaagt deze massage het risico op blessures tijdens het sporten.

  • Deep Tissue Massage

    Wanneer je lange tijd een slechte houding hebt aangenomen of je voelt je chronisch gespannen, dan kan het zijn dat je spieren vast komen te zitten. Deep tissue massage is gericht op het loskrijgen van spierknopen. Resultaat: niet alleen gaan je spieren weer soepel aanvoelen, maar ook je bloeddruk en je hartslag verlagen en stress en hoofdpijn verminderen. Doordat je doorbloeding verbetert, wordt je huid ook steviger.

    Omdat de massagetherapeut doelgericht wil werken op plaatsen waar de meeste spanning vastzit, is het belangrijk dat je aangeeft waar het probleem zit. De volgende dag kan je lichaam wat pijnlijk aanvoelen, maar dat is normaal. De massagetherapeut heeft extra druk uitgeoefend op plaatsen waar het nodig was. Het is daarom belangrijk om na de massage en de dag daarna voldoende water te drinken, zodat afvalstoffen nog beter worden afgevoerd. Deep tissue massage kan ook helpen bij sportletsels, fibromyalgie, spierspasmen en reumaklachten.

  • Voetreflexologie

    Voetreflexologie is een complementaire en holistische therapie waarbij de mens als een geheel gezien wordt, d.w.z. lichamelijk, psychisch en emotioneel. Het is een eeuwenoude behandelwijze die nog steeds in veel landen erg populair is. 

    Heel het lichaam wordt weerspiegeld in reflexzones op onze voeten. Deze zones zijn verbonden met interne organen en klieren en andere delen van het lichaam. Door hierop manueel met zachte druk te werken kan men het eigen herstelvermogen ondersteunen en eveneens een diepe ontspanning teweeg brengen. 

    Voetreflexologie wordt onder andere aangewend bij: 
    een verstoord immuunsysteem, spijsverteringsproblemen, nek-, schouder- en rugklachten, hoofdpijn en migraine, stijve en pijnlijke spieren, slaapproblemen, verminderde doorbloeding, ophoping van afvalstoffen, fysiek, emotioneel en mentaal onevenwicht.

    Het is een volkomen veilige, eenvoudige en doeltreffende manier van werken.

  • Gelaatsverzorgingen

    Hiervoor werk ik met het Spaanse merk Anesi dat al 30 jaar wereldwijd gebruikt wordt. De producten worden in eigen laboratoria in Madrid ontwikkeld, waarbij er gebruik gemaakt wordt van krachtige vernieuwende actieve ingrediënten die uiterst zacht en dierproefvrij zijn. Er is voor elk huidtype en voor elke leeftijd een aparte verzorgingslijn samengesteld. Na een grondige huidanalyse wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De producten worden op een milieuvriendelijke manier individueel verpakt om een optimale hygiëne te garanderen. Er is ook een uitgebreid aanbod aan verkoopproducten waardoor de cliënt de behandeling thuis kan verderzetten om het beste resultaat te verkrijgen.

Tarieven

De behandelingen kunnen doorgaan op donderdag en vrijdag van 10u tot 22u en zaterdag van 10u tot 20u in Groepspraktijk Het Appèl, Brusselsesteenweg 544, 2800 Mechelen.

Er is een ruime, gratis parking voor de deur.

Daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken voor lichaamsmassage of voetreflexologie in Groepspraktijk Zuid, Pol de Montstraat 8, 2020 Antwerpen. Mogelijke momenten zijn: maandag van 17.15u tot 22u, vrijdagavond vanaf 17.15u op afspraak en zaterdag of zondag op afspraak.

Kinderen t.e.m. 18 jaar en studenten krijgen 10 % korting op alle behandelingen. Gelieve de studentenkaart mee te brengen.

Gelieve minstens 24u op voorhand te verwittigen indien een gemaakte afspraak niet kan doorgaan.

  • Lichaamsmassage (alle soorten) 30 min 35 euro

    Lichaamsmassage (alle soorten) 60 min 65 euro

    Lichaamsmassage (alle soorten) 90 min 80 euro

  • Intakesessie 90 min 80 euro

    Vervolgsessie 60 min 65 euro

  • De prijzen variëren tussen 55 en 75 euro, afhankelijk van de verzorgingslijn. U kan me steeds contacteren voor meer info.